حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان جهاد اسلامی در واکنش به اظهارات ترامپ: گروه‌های مقاومت با خلع سلاح موافقت نکرده‌اند؛ تهدید به خلع سلاح را هم نمی‌پذیریم اسرائیل تحویل اجساد اسیرانش از غزه را تأیید کرد هشدار تهران نسبت به تداوم جنایات اسرائیل به‌رغم اعلام آتش‌بس حمله مرگبار آمریکا به یک کشتی ونزوئلایی ادعای وزیر خارجه لهستان علیه ایران تیم‌های مصری برای یافتن جسد اسرای اسرائیل وارد غزه شدند جولانی فردا به مسکو می‌رود واکنش عراقچی به اظهارات ترامپ در کنست و شرم‌الشیخ وبگاه آمریکایی: حمله ایران پناهگاه نظامی مخفی اسرائیل در قلب تل‌آویو را لو داد عراقچی: شرایط برای ورود ایرانیان پناهنده به کشور فراهم است ویتکاف: در حال انجام توافق صلح بین اسرائیل و حماس هستیم امضای توافق صلح غزه توسط ترامپ و سران کشور‌ها در شرم‌الشیخ + ویدئو  ترامپ در اجلاس شرم الشیخ: جنگ جهانی سوم در منطقه رخ نخواهد داد السیسی در اجلاس شرم‌الشیخ: خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی می‌خواهیم

جباروف: دارایی‌های بلوکه‌شده افغانستان باید فوراً به مردم بازگردد

 رئیس جمهور قرقیزستان با تأکید بر لزوم آزادسازی بیش از ۹ میلیارد دلار دارایی‌های مردم افغانستان تأکید کرد ادعای غرب درباره حقوق بشر بدون آزاد کردن این دارایی‌ها بی‌اعتبار است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 24
کد خبر: ۲۸۹۹۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، «صدر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به افغانستان گفت: به‌عنوان کشور همسایه، قرقیزستان بر این باور است که در شرایط دشوار کنونی باید از مردم افغانستان حمایت همه‌جانبه شود و اقتصاد این کشور در فرآیندهای منطقه‌ای و جهانی ادغام گردد.

وی با تأکید بر اینکه منزوی کردن افغانستان و محروم کردن آن از کمک خارجی ناعادلانه است، تصریح کرد: استفاده ابزاری از ابزارهای مالی برای اهداف ژئوپلیتیک و تشدید بحران بشری در افغانستان، غیرانسانی است.

جباروف افزود: ما معتقدیم دارایی‌های بلوکه‌شده افغانستان در کشورهای غربی به ارزش بیش از 9 میلیارد دلار باید فوراً به صاحبان قانونی آن یعنی مردم افغانستان بازگردانده شود. این پول می‌تواند برای بازسازی زیرساخت‌ها، گسترش دسترسی به وام‌های محلی، توسعه کشاورزی و ایجاد فرصت‌های جدید برای میلیون‌ها نیازمند استفاده شود.

وی با اشاره به وضعیت بشری در افغانستان ادامه داد: طبق گزارش سازمان ملل، در سال 2025 بیش از 15 میلیون نفر در افغانستان با خطر گرسنگی و 24 میلیون نفر نیازمند کمک‌های بشردوستانه خواهند بود. تنها در زلزله اوایل سپتامبر، بیش از دو هزار افغان جان باختند و به دلیل کمبود منابع مالی و ضعف زیرساخت‌ها کمک‌رسانی به موقع ممکن نشد.
رئیس‌جمهور قرقیزستان در انتها گفت: ما رهبران غرب را فرا می‌خوانیم تا دارایی‌های افغانستان را فوراً آزاد کنند. اگر واقعاً می‌خواهید مردم افغانستان از فقر و گرسنگی رهایی یابند، باید بدون تأخیر این منابع به آن‌ها بازگردانده شود. تنها در این صورت است که سخنان شما درباره حقوق بشر و قوانین بین‌المللی با عملتان منطبق خواهد بود./تسنیم

کلمات کلیدی: افغانستان
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار